dijous, 1 de gener del 2009

La carta als reis

Benvolgut rei mag: com aquest any m'he portat molt bé, i resulta que la vida em dóna prou coses per ser feliç, no demanaré res per a mi, sinó per a un senyor que és alcalde de la meua ciutat, és baixet i sempre que parla ha de fer-se el graciós. Però no sé que té que la gent el vota, i no sols per alcalde, també per president d'una herència del franquisme que s'anomena diputació, del seu partit a nivell d'una altra cosa que s'anomena província, de nosequè de les comarques centrals que no serveix per a res, del club de futbol... no sé si em deixe alguna, ah! la seua dona va ser presidenta de l'associació de càncer, però es va cansar i ara és la dona del regidor que li porta els comptes (o això diu...). Aquest bon home pot ser es mereixeria carbó, però els que governa no s'ho mereixen, i com diu que té tants diners que no para de fer obres espectaculars, però després no sap què fer amb elles, voldria que li portàreu un poc de coneixement, i tots eixiríem guanyant.
Que veja que fa amb la plaça de bous, sembla que el teatre que va fer al principi de ser alcalde li semblava xicotet i s'ha volgut fer una plaça moderna, com alguna que degué veure en algun viatge. Però clar, ara li passen dues coses: no sap com acabar-la (sembla que ha volgut fer d'arquitecte i l'ha cagada) i sobretot, no sap per a què serveix. Perquè per a fer dues corregudes a l'any i tindre-la preparada quan vinga el president del seu partit no crec que s'haja gastat més de deu milions d'euros. O sí?
Que veja que fa també amb el centre cultural que ha fet damunt d'on estava l'almàssera. Algú li va dir: no la tires, que serveix! I ell no va preguntar per a què serviria, sinó que va dir: serà per diners! Ara en tindreu una nova de trinca i ben gran! Però una nova què? No ho sap ni ell.
I bé, no vull allargar-me, però aquest senyor necessita saber què fer amb TOTA la seua ciutat, però especialment amb el nucli antic. Feu-li veure que només amb les 'grans' idees que té quan es posa a pensar no hi ha prou per portar endavant una ciutat. Perquè pot sonar la flauta per casualitat, podríem trobar-li alguna utilitat al centre cultural, que queda molt bé (és una bona entrada a la ciutat però dins...), però què fem amb l'ovni que ens ha deixat en compte de plaça de bous? Ja que es dedica a no acceptar idees, que almenys se li ocòrreguen de bones.
Bé, moltes gràcies, vos assegure que si em feu cas, em portaré bé l'any vinent, i sinó també perquè aquest senyor no crec que siga dels que baixe de l'ase!