diumenge, 12 de juliol del 2009

Breus


Amb la calor de l'estiu, correm el perill que se'ns passen algunes coses que, pel que es veu, ens volen fer tragar... i no:
  • La Rita (Barberà, no la cantadora) diu que és igual un 'traje' que una anxova. Doncs no. O sí, què més té. El que passa és que és el personatge més important del PP valencià que està admetent que a Camps li han regalat 'trajes' (no diré una altra paraula, no vos lieu). Voldrà ser la propera presidenta de la Generalitat? Jo crec que ni 'trajes', ni anxoves, ni pernils que diu un company meu de professió que rep per tal que aprove algun alumne. Altres companys donen classes particulars i només aproven els qui els donen benefici... Bé centrant-nos en els polítics crec que estem davant d'una oportunitat única per regenerar la vida política i acabar amb els regalets. Jo sí legislaria, però per deixar clar que no s'ha de rebre res.
  • Vinga la Unió Europea fotent-nos canya amb el tema dels coets i no diuen res dels bous com els de San Fermín, que dia sí i un altre també dóna ferits i fins i tot morts. Ho sent pels de Nafarroa, no sé que pensen, però crec que el nacionalisme espanyol considera els 'encierros' com patrimoni espanyol per excel·lència, exemple de les tradicions més espanyoles, per això dels bous, i, per suposat intocables. No com el foc.
  • Rus i Parra, cada vegada més curts de mires, sembla que volen deixar que la nostra comarca acabe sent un femer, i, que a més del castell, tot siga formigó (AVES, autovies i transvasaments) i deixalles pudentes sobrevolades per gavines. Com és possible que s'estimen tan poc la seua terra?
  • Fulletó interminable el del nucli històric de Xàtiva. Ni s'acaba el pla especial, ni s'aclareixen amb el tancament al trànsit. Agafe el testimoni de Marisa Molina, que com tots sabeu ha hagut de deixar el càrrec de regidora. Crec que tots hem de reconéixer el seu treball durant aquests anys, i sobretot, la seua responsabilitat política, tan allunyada del que fan habitualment molts dels depredadors polítics que tenim al nostre país, com acabe de nomenar-vos. Ànim i endavant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que San Fermín siga una cosa una mica salvatge no vol dir que els coets perillosos deixen de ser-ho. pel fet de ser una cosa valenciana, no vol dir que siga bona. això em sembla poc reflexiu. tots els anys hi ha conseqüències greus de les falles: amputacions, entre d'altres.

per cert. l'estat espanyol també considera les falles com patrimoni espanyol


pere

Joanjo Garcia Terol ha dit...

Evidentment s'ha de regular el que s'ha de regular, però denuncie la doble vara de mesurar, per al foc (no sols el de les falles, sinó de qualsevol festa que l'utilitze, especialment al País Valencià però també a Catalunya) i per als bous. I els espanyols no tenen la mateixa consideració per les falles que per la seua bàrbara 'fiesta nacional', al que no li troben pecat, i a més fan bandera d'ella, des del bou d'Osborne, que ens hem de tragar a les carreteres fins les banderes espanyoles amb la figura del bou.