diumenge, 14 de juny del 2009

Resultats electorals

He tardat un poc més del compte en analitzar els resultats, però crec que amb els dies les coses es veuen millor. No cal dir-ho, els resultats han sigut roïns, i així com en les generals podem tirar-li la culpa al bipartidisme i a la presencia massiva de PP i PSOE en els mitjans de comunicació, ara no podem conformar-nos amb açò, no és l'única causa, encara que sí que ha influït, a més de que, segons la meua percepció, la societat valenciana s'oblida de nosaltres quan venen unes eleccions d'àmbit estatal i considera majoritàriament que si són eleccions espanyoles (europees en aquest cas, encara que no ho semblara per la campanya que feien), s'ha de votar a partits espanyols. Així i tot, analitzant els resultats a Xàtiva, podem veure que hem guanyat un grapat de vots, essencialment en els col·legis on estàvem presents com apoderats (no com a interventors perquè, i vull dir-ho públicament, el partit no ens va donar el cens). Aquesta circumstància es repeteix al llarg de la comarca: on estem presents, guanyem vots, i on no hi som, en perdem. Agrair, doncs, el treball fet per tota la gent que va decidir dedicar el diumenge a treballar pel BLOC en lloc de quedar-se en casa o anar-se'n a la platja. I agrair, per suposat, a tots els que ens han votat, i, com deia expressivaement Salva Moscardó en l'assemblea en la que vam analitzar els resultats, una besada ben forta a tots ells. I tornant a les causes: el canvi continu de coalicions, ara que estem a les Corts junt a Iniciativa, i el demanar a l'electorat que vote a un candidat de Convergència, per molt que vaja a defensar les nostres demandes i avantatges que supose, no crec que siga positiu. De tota manera, i a nivell local, experiència positiva i demostració que estem preparats i en el camí per afrontar les eleccions municipals d'ací dos anys. Endavant!

2 comentaris:

Joan i Lluís ha dit...

M'alegre de l'ànim que desperten les teues paraules. Espere que aquestos resultats siguen més un impuls que no un aturador per a les municipals i autonòmiques del 2011.
Estic d'acord amb el que dius sobre les coalicions del bloc, per una banda amb Iniciativa i per una altra amb CiU, i la desorientació que provoquen. En definitiva, potser el problema aquest es deu a la falta de múscul del bloc. Vull dir que en certa manera, el bloc per la seua força electoral, ha de "tragar". Per què, si el bloc no haguera anat amb Convergència i el PNB, amb qui podia haver anat? Sabem que amb ERC hui per hui no. Possiblement si el bloc tinguera una potència política semblant a la d'Esquerra o a la del BNG, el Bloc podria plantejar-se altres alternatives.
De totes maneres, i ja acabe, a vegades pense que el Bloc no és conscient de la seua força, té un determinat desenvolupament polític, gens menyspreable, i en aquest sentit escoltem al secretari general dir contínuament que som la tercera força política, i en canvi a l'hora de visiualitzar-ho es fracassa, perquè, pel que passa a les Corts Valencianes no diria que el Bloc té una estructural política molt més gran que Iniciativa.

Anònim ha dit...

molt bé els resultats del bloc. Son per a ficar-se a plorar. no vos voten ni els familiars. ara bé continueu així. No teniu ni idea. Mentre continue amb la llengua, i l´educació esteu perduts. aplaneu el camí al Pp i al PSOE. No sou una partit de govern.